Puppy's

Beech Lane puppy’s.
In september 2019 werd ons eerste nestje geboren. De pups worden hier in huis geboren in de werpkist naast onze slaapkamer. Daar blijven ze de eerste drie weken. Ook voor pups houden we rust, reinheid en regelmaat aan. Na drie weken ontvangen we bezoek en begint het socialiseren. Ze verhuizen naar de woonkamer waar veel plek is om te spelen en ravotten. Vanuit de woonkamer is er rechtstreeks een deur naar buiten, als ze groot en sterk genoeg zijn mogen ze buiten ravotten. Op het gras in de tunnel en op de schommel.

Opgroeiende pups

We doen ons best om ze zoveel mogelijk verschillende indrukken op te laten doen!

Pups worden wit geboren

Als het goed is worden de pups helemaal wit geboren. Soms wordt er een pup met een zwart oor of een zwarte vlek om het oog geboren, dit laatste heet een monocle.

Pups met een kopvlek zijn net zo gezond als pups zonder, statistisch onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat de honden met kopvlek gemiddeld gezien bij de baer (gehoor-)test vaker beider zijden horend scoren dan honden zonder en doofheid bij deze groep kleiner is.

Wachtlijsten en voorkeuren.
Het is niet in te schatten hoeveel reutjes of teefjes er worden geboren. Onze honden dragen zowel het zwarte als het bruine gen en de kans is aanwezig dat er ook bruine pups geboren worden tenzij de vader homozygoot zwart is, dan krijgen alle pups zwarte stippen. We kijken naar het karakter van de pups en maken een match in de 6e week na de gehoortest waarna de toekomstige eigenaren horen welke pup ze krijgen.

 

Reu of teef.
Een reu kan in de puberteit onstuimiger zijn dan een teef. Op zich logisch want de testosteron giert door zijn hele lijf. In het bloed van een puberende reu is het testosteronniveau zelfs 7x keer hoger dan bij een volwassen reu! Van reuen wordt gezegd dat ze vaker markeren dan teven. Reuen plassen tegen iedere boom en iedere lantaarnpaal om zo hun geur achter te laten. Er zijn ook voldoende teven die bij ieder grassprietje een ‘berichtje’ willen achter laten. Markeren is normaal en noodzakelijk gedrag bij honden, ze communiceren op die manier naar andere honden in de buurt.

Teven zijn over het algemeen wat fijner en kleiner dan een reu, maar worden ook sterke honden. Volg vooral je hart. Als er een klik is, dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit of het nu een reu of een teef is. Bedenk ook dat er veel factoren een rol spelen bij het gedrag en het karakter van een hond. Iedere hond is uniek en heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Socialisatie, opvoeding, genetische aanleg en leerervaringen drukken allemaal een stempel op het gedrag. Deze aspecten hebben wellicht een nog grotere invloed dan hormonen

Beech Lane Skylarks Song of Ynyslas

Kennismaken

De voorbereiding naar een nest pups is er een die zorgvuldig gepland wordt. Het zoeken naar een geschikte reu neemt veel tijd in beslag, de dracht en het hebben van de pups vergt veel tijd en energie. Dit hebben we er graag voor over. We vinden het hierom ook fijn om aanstaande pup eigenaren te ontmoeten, een ontmoeting doet soms zoveel meer dan een uitgebreide mail.

 

 

Dalmatier pups zijn net als alle andere pups erg vertederend maar een goede opvoeding vanaf dag 1 is essentieel. Bedenk alle energie die je er het eerste jaar instopt krijg je later terug.

Opgroeiende pups

We doen ons best om ze zoveel mogelijk verschillende indrukken op te laten doen!