Het nest van 2023

Op 15 april heeft Lore haar 3e en laatste nest gekregen. Er zijn maar liefst 6 teefjes en 5 reutjes geboren.

Half februari zijn we afgereisd naar Zweden en hebben we de aanstaande vader van ons nest bezocht, Araidan Jottain Sanottavaa (Liston). Liston woont in Zweden maar komt uit Finland. Achter in de lijnen van Liston zitten voorouders die ook in de lijnen van onze allereerste Dalmaat zaten. Spannend wat dit koppel gaat voortbrengen, een beetje oud en een beetje nieuw. In elk geval wat nieuw bloed voor onze verwante lijnen in Nederland.

Wat een heerlijk voorjaar

Inmiddels is het juli. Na 11 weken en 11 puppy’s vertrekt nummer 9 vandaag, het huis wordt steeds een beetje stiller. Nog een paar weken genieten van Aspen en Antje. Ze blijven tot na de rabiës enting en verhuizen naar Italië en Duitsland. Een klein gelukje voor ons want we vinden de pups heel leuk.

Alle 11 pups hebben een fijn huis gevonden!

De foto’s van Liston de vader van ons vierde en enige nest in 2023

Onze reis naar Zweden startte 10 februari, we hadden een relaxte reis met de boot vanaf Kiel naar Göteborg. Zaterdag hadden we nog een flinke reis voor de boeg naar Strängnas vlakbij Stockholm. Maar de twee honden waren op slag verliefd. 
Lore haar buik groeide enorm, er bleken 11 pups in te zitten met allemaal een mooi geboortegewicht variërend van 410 gram tot 1 kleiner pupje van 290 gram, maar zelfs dit gewicht is nog keurig.

De acht weken foto’s gemaakt door Anke Schlömer van Happy Memories!